Led verlichting voor schepen

Led verlichting voor schepen

Led verlichting wordt steeds populairder op schepen. De binnenvaartondernemers kiezen steeds vaker voor duurzame led armaturen in plaats van conventionele verlichting zoals een gloeilamp of tl-buizen. Uiteraard is dit erg verstandig. Inmiddels is het wel bekend dat led verlichting meer licht geeft bij een minder wattage en een stuk langer meegaat dan conventionele verlichting.

Condarmatic biedt een mooi assortiment aan led verlichting voor schepen. In dit assortiment zit led navigatieverlichting, led zoeklichten, led werklichten maar ook verlichting voor in machinekamers en accommodaties. In dit artikel lichten we drie armaturen uit, namelijk een led zoeklicht voor binnenvaart, led machinekamer verlichting en een led werklamp.

Led zoeklicht voor binnenvaart

Het Tetra-XR led zoeklicht is een krachtig led armatuur die te leveren is in 4 verschillende lichtbundels, namelijk:

  • 15º
  • 30º
  • 60º
  • 90º

Deze led zoeklichten voor binnenvaartschepen zijn beschikbaar met de vermogens van 300W, 400W, 500W, 750W en zelfs 1000W.
De hoge vermogens in combinatie met de beschikbare lichtbundels maken het mogelijk om met deze led zoeklichten op zowel grote afstanden als grote oppervlakken goed te verlichten.

Voorbeeld:
Door de hoge lichtopbrengst, met ca.150 lumen per Watt in combinatie met de 15º lichtbundel, wordt het licht over een grote
afstand getransporteerd, waar vervolgens een groot oppervlak verlicht wordt. Zo verlicht het 500W armatuur, op een afstand van 500 meter, een oppervlak van 5000 m² met een gemiddelde lichtopbrengst van 1,15 lux en 1,64 lux in de kern!

Led machinekamer verlichting

Dit Lumestra Tri-proof IP69-IK10 High Resistance led armatuur is gemaakt om ingezet te kunnen worden in een omgeving met extreme omstandigheden waarin hoge eisen worden gesteld aan de chemische bestendigheid, waterdichtheid, corrosiebestendigheid en slagvastheid. Door deze eigenschappen is dit type Lumestra zeer geschikt in de functie als led machinekamer verlichting. Daarnaast is hij door deze eigenschappen ook zeer geschikt als buitenverlichting voor gangborden en op het dek.

Led werklamp

Op zoek naar extra verlichting voor op het dek of wellicht voor de omgeving rondom het schip? Dan is deze Tetra-TX led schijnwerper hier een perfecte oplossing voor. Dit armatuur is, door toepassing van moderne lenstechnieken, uitvoerbaar met lichtbundels van 30⁰ tot en met 130⁰ alsook met asymmetrische lichtbundels. Het is een robuust ontwerp dat wordt geleverd met een polycarbonaat lenzenscherm, veiligheidsglas met zelfreinigende werking, IP67 klasse en volledig gepoedercoat behuizing met een handige, verstelbare beugel.

Deze led werklamp armaturen zijn beschikbaar met lichtopbrengst van 140 of 150 en zelfs 180 Lumen per Watt.

Is uw gehele binnenvaartschip voorzien van conventionele verlichting en wenst u dit in één keer te vervangen voor energiezuinige led verlichting? Dan is het led scheepvaartverlichting assortiment van Condarmatic perfect om dit compleet van a tot z te regelen. Uiteraard kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen voor advies, indien nodig een professioneel lichtplan en een geheel vrijblijvende offerte.

Benieuwd wat voor besparing led verlichting voor uw schip kan betekenen?
Neem contact met ons op. Condarmatic werkt graag een advies en vrijblijvende offerte voor u uit.