Led lichtlijnsysteem

Led Lichtlijnsysteem

Condarmatic heeft een montage systeem ontwikkeld voor het eenvoudig en voordelig realiseren van led lichtlijnen, genaamd SLIM lichtlijnsysteem (Systeem voor Licht In-lijn Montage).

SLIM lichtlijnsysteem voor led armaturen

Er zijn heel wat lichtlijnsystemen op de markt maar dit SLIM lichtlijnsysteem onderscheidt zich door de gunstige aanschafprijs, de eenvoud in montage en universele toepassing van armaturen en noodverlichtingsunits. Dit systeem is uniek in zijn soort omdat in één lichtlijn diverse type armaturen met specifieke eigenschappen kunnen worden gemonteerd. Het profiel fungeert als installatieprofiel en kabelgoot in één. Het is voorzien van een doordachte perforatie waaraan zowel de ophangpunten, kabeldozen, sensoren en armaturen worden bevestigd. Het profiel bestaat uit twee componenten, namelijk het montageprofiel en een koppelstuk. Hierdoor kan er, heel eenvoudig, een ongelimiteerd aantal profielen worden gekoppeld voor het realiseren van zowel korte als extreem lange led lichtlijnen.

Een uniek led lichtlijnsysteem

Dit lichtlijnsysteem voor led armaturen biedt de mogelijkheid om led armaturen met hoge vermogens toe te passen. Door de combinatie van dit SLIM lichtlijnsysteem en de led armaturen van Condarmatic kunnen er vermogens van 20W tot zelfs 300W worden aangesloten op dit lichtlijnsysteem. Dit zorgt ervoor dat er een lichtlijn kan worden gerealiseerd met een aanzienlijk lager aantal armaturen. Dit terwijl deze armaturen hetzelfde of zelfs groter oppervlak van de werkvloer verlichten. Het resultaat hiervan zijn lagere investeringskosten en een snellere terugverdientijd.

Internet of Things

De armaturen in het lichtlijnsysteem kunnen tevens worden uitgevoerd met loT-nodes (Internet of Things) zoals dimbare zigbee drivers en controllers. Met een mobiele applicatie kunnen zowel individuele armaturen als groepen armaturen worden aangestuurd. Daarnaast kan per armatuur, armatuurgroep en van de complete lichtlijn het energieverbruik en inschakelduur worden gemonitord. En in combinatie met slimme bewegings- en daglichtsensoren kan de lichtlijn volledig autonoom functioneren voor een optimale energiebesparing.

Oude TL lichtlijnen vervangen voor nieuwe led lichtlijnen

Condarmatic heeft het SLIM lichtlijnsysteem zo ontworpen dat het uitermate geschikt is om heel eenvoudig en voordelig oude TL lichtlijnen te vervangen. Heeft de led verlichting, na heel wat jaren, het einde van hun levensduur bereikt? Dan kunnen deze eenvoudig worden vervangen voor gloednieuwe led armaturen naar keuze zonder dat de gehele systeem vervangen hoeft te worden.

Totaalleverancier van led verlichting

Condarmatic is een totaalleverancier van led verlichting. Oftewel, een licht(renovatie)project kan van a tot z, dat wil zeggen van advies tot montage, uit handen worden genomen. Voor dit lichtlijnsysteem voor led verlichting zijn er drie mogelijkheden, namelijk:

  • Levering profielen: Alleen op zoek naar een kabelgoot voor led verlichting? Condarmatic levert de profielen ook los, dus zonder led armaturen. Deze kunnen, op aanvraag, tevens worden geleverd met afwijkende afmetingen.
  • Prefabricage: In de werkplaats van Condarmatic vindt de prefabricage plaats van de SLIM lichtlijnsystemen. De profielen worden zorgvuldig voorzien van de installatiematerialen en gewenste led armaturen. Indien gewenst kunnen er eveneens daglichtsensoren, bewegingssensoren en eventueel Zigbee drivers en controllers voor draadloze aansturing worden aangebracht. De lichtlijnen worden gecodeerd en als complete units aangeleverd in handelbare lengtes van 2,2 meter.
  • On-site montage: de volledige montage op locatie kan ook door Condarmatic worden uitgevoerd. Het SLIM lichtlijnsysteem wordt dan turn-key opgeleverd.

Bent u op zoek naar een led lichtlijnsysteem?

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies en voorstel.

Of bekijk hieronder Condarmatic’s led lichtlijnsystemen voor meer informatie.

SLIM LICHTLIJNSYSTEEM

SLIM – Systeem voor Licht In-lijn Montage

Een door Condarmatic ontwikkeld montage systeem voor het eenvoudig en voordelig realiseren van lichtlijnen.

Door het slimme ontwerp fungeert het profiel als kabelgoot en armatuurhouder in één. Installatiematerialen zoals kabels, kabeldozen, batterij-pakketten voor noodverlichting en Zigbee producten worden eenvoudig en onzichtbaar aangesloten in het profiel. Het profiel bestaat uit slechts twee verschillende componenten, te weten het montageprofiel en een koppelstuk. Deze kunnen eenvoudig worden gekoppeld voor zowel korte als extreem lange lichtlijnen.

Het SLIM lichtlijnsysteem biedt de mogelijkheid om led armaturen met “hoge” vermogens toe te passen. Met de led armaturen van Condarmatic kunnen vermogens van 20W tot zelfs 300W worden aangesloten op het lichtlijnsysteem. Hierdoor kan met een aanzienlijk lager aantal armaturen hetzelfde of zelfs een groter oppervlak van de werkvloer verlicht worden ten opzichte van een andere lichtlijnsysteem. Dit resulteert in lagere investeringskosten en een snellere terugverdientijd.

Prefabricage & Montage

De profielen zijn afzonderlijk te leveren, alsook het volledig prefabriceren van het SLIM lichtlijnsysteem en desgewenst het monteren van de lichtlijn op locatie behoort tot de mogelijkheden.

Tip: Het SLIM lichtlijnsysteem is uitermate geschikt voor het eenvoudig en voordelig vervangen van oude lichtlijnen met TL verlichting. Uiteraard is het systeem ook voor nieuwbouw een voordelige een efficiënte uitkomst voor het realiseren van lichtlijnen.

CONPHACT 3570 LED LICHTLIJN

Een efficiënt en compleet led lichtlijn systeem

De ConPhact 3570 led lichtlijn is een uiterst efficiënt en compleet led lichtlijn systeem bestaande uit draagrails, led armaturen en accessoires. Met een hoge lichtopbrengst van >160 lm/W en een lange kwalitatieve levensduur van meer dan 50.000 uur is het een zeer efficiënte manier om diverse soorten ruimtes te verlichten. Ieder individueel led armatuur beschikt over een handige dipswitch. Hierdoor is het vermogen instelbaar op 35W / 40W / 45W / 50W / 55W / 60W / 65W of 70W. Daarnaast zijn de 1,5 meter lange led armaturen leverbaar met diverse type lichtbundels. Hiermee wordt voor iedere situatie, of nu het gaat om een bedrijfshal, kantoor, sportaccommodatie of winkelpand, een professionele verlichtingsoplossing geboden

Eenvoudig en zonder gereedschap

De rails-delen van de ConPhact 3570 led lichtlijn zijn leverbaar in lengtes van 1,50 meter, 3,0 meter en 4,5 meter. De rails en armaturen zijn eenvoudig en zonder gereedschap met elkaar te verbinden. In de rails kunnen de led armaturen aaneengesloten, of onderbroken met afdek-covers, in de rails worden geklikt. Desgewenst kunnen ook accessoires zoals bewegingssensoren, daglichtsensoren en noodarmaturen in de rails worden geklikt.

De ConPhact 3570 is een flexibel inzetbare led lichtlijn door de instelbare vermogens en eenvoudige uitbreidingsmogelijkheden en welke zeer geschikt is voor zowel nieuwbouw als lichtrenovaties bij bestaande bouw.

LUMESTRA EASY CONNECT LED LICHTLIJN

Met de Lumestra Easy Connect LED Lichtlijn kunnen gesloten lichtlijnen worden aangelegd zonder gebruik te moeten maken van montageframes. Het ontbreken van montageframes geeft een esthetisch fraai beeld en een substantiële besparing op de investeringskosten. De armaturen kunnen op eenvoudige wijze aan elkaar worden gekoppeld en natuurlijk ook worden bevestigd een reeds bestaande frames of kabelgoten. De armaturen kunnen eveneens als stand-alone armatuur worden ingezet.

Deze led lichtlijn is de perfecte lichtoplossing waarbij op een eenvoudige wijze een ruimte goed verlicht wordt zonder afbreuk te hoeven doen op de uitstraling. Het minimalistische en stijlvol ontwerp maakt dat deze lichtlijn nagenoeg overal kan worden toegepast. Van industriële ruimtes zoals magazijnen en werkplaatsen tot fraai ingerichte kantoren en zelfs winkels!