SLIM led lichtlijnsysteem

Led Lichtlijnsysteem

Condarmatic heeft een montage systeem ontwikkeld voor het eenvoudig en voordelig realiseren van led lichtlijnen, genaamd SLIM lichtlijnsysteem (Systeem voor Licht In-lijn Montage).

SLIM lichtlijnsysteem voor led armaturen

Er zijn heel wat lichtlijnsystemen op de markt maar dit SLIM lichtlijnsysteem onderscheidt zich door de gunstige aanschafprijs, de eenvoud in montage en universele toepassing van armaturen en noodverlichtingsunits. Dit systeem is uniek in zijn soort omdat in één lichtlijn diverse type armaturen met specifieke eigenschappen kunnen worden gemonteerd. Het profiel fungeert als installatieprofiel en kabelgoot in één. Het is voorzien van een doordachte perforatie waaraan zowel de ophangpunten, kabeldozen, sensoren en armaturen worden bevestigd. Het profiel bestaat uit twee componenten, namelijk het montageprofiel en een koppelstuk. Hierdoor kan er, heel eenvoudig, een ongelimiteerd aantal profielen worden gekoppeld voor het realiseren van zowel korte als extreem lange led lichtlijnen.

Een uniek led lichtlijnsysteem

Dit lichtlijnsysteem voor led armaturen biedt de mogelijkheid om led armaturen met hoge vermogens toe te passen. Door de combinatie van dit SLIM lichtlijnsysteem en de led armaturen van Condarmatic kunnen er vermogens van 20W tot zelfs 300W worden aangesloten op dit lichtlijnsysteem. Dit zorgt ervoor dat er een lichtlijn kan worden gerealiseerd met een aanzienlijk lager aantal armaturen. Dit terwijl deze armaturen hetzelfde of zelfs groter oppervlak van de werkvloer verlichten. Het resultaat hiervan zijn lagere investeringskosten en een snellere terugverdientijd.

Internet of Things

De armaturen in het lichtlijnsysteem kunnen tevens worden uitgevoerd met loT-nodes (Internet of Things) zoals dimbare zigbee drivers en controllers. Met een mobiele applicatie kunnen zowel individuele armaturen als groepen armaturen worden aangestuurd. Daarnaast kan per armatuur, armatuurgroep en van de complete lichtlijn het energieverbruik en inschakelduur worden gemonitord. En in combinatie met slimme bewegings- en daglichtsensoren kan de lichtlijn volledig autonoom functioneren voor een optimale energiebesparing.

Oude TL lichtlijnen vervangen voor nieuwe led lichtlijnen

Condarmatic heeft het SLIM lichtlijnsysteem zo ontworpen dat het uitermate geschikt is om heel eenvoudig en voordelig oude TL lichtlijnen te vervangen. Heeft de led verlichting, na heel wat jaren, het einde van hun levensduur bereikt? Dan kunnen deze eenvoudig worden vervangen voor gloednieuwe led armaturen naar keuze zonder dat de gehele systeem vervangen hoeft te worden.

Totaalleverancier van led verlichting

Condarmatic is een totaalleverancier van led verlichting. Oftewel, een licht(renovatie)project kan van a tot z, dat wil zeggen van advies tot montage, uit handen worden genomen. Voor dit lichtlijnsysteem voor led verlichting zijn er drie mogelijkheden, namelijk:

  • Levering profielen: Alleen op zoek naar een kabelgoot voor led verlichting? Condarmatic levert de profielen ook los, dus zonder led armaturen. Deze kunnen, op aanvraag, tevens worden geleverd met afwijkende afmetingen.
  • Prefabricage: In de werkplaats van Condarmatic vindt de prefabricage plaats van de SLIM lichtlijnsystemen. De profielen worden zorgvuldig voorzien van de installatiematerialen en gewenste led armaturen. Indien gewenst kunnen er eveneens daglichtsensoren, bewegingssensoren en eventueel Zigbee drivers en controllers voor draadloze aansturing worden aangebracht. De lichtlijnen worden gecodeerd en als complete units aangeleverd in handelbare lengtes van 2,2 meter.
  • On-site montage: de volledige montage op locatie kan ook door Condarmatic worden uitgevoerd. Het SLIM lichtlijnsysteem wordt dan turn-key opgeleverd.

Bent u op zoek naar een led lichtlijnsysteem?

Neem contact met ons op. Condarmatic werkt graag een lichtplan en advies voor u uit.