Energie-investeringsaftrek voor led verlichting 2023

Energie-investeringsaftrek voor led verlichting 2023

Ieder jaar, eind december, worden de EIA mogelijkheden gepubliceerd in een Energielijst. Uiteraard houden wij deze publicatie nauwlettend in de gaten. Ieder jaar zijn er namelijk weer belangrijke wijzigingen ten opzichte van het voorgaande jaar en ook in 2023 is dit het geval. Voor dit nieuwe jaar zijn er bedrijfsmiddelen toegevoegd aan de lijst maar ook verwijderd uit de lijst. Daarnaast zijn de eisen aangescherpt.

Wat is EIA?

U vraagt zich misschien af, wat is EIA? EIA staat voor energie-investeringsaftrek en is vergelijkbaar met een subsidie, maar net even anders. Het is een fiscale aftrekregeling die als doel heeft om investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen te stimuleren. Duurzame led verlichting is zo’n energiebesparend bedrijfsmiddel en bedrijven hebben deze investering altijd kunnen opgeven voor een EIA. Condarmatic heeft de afgelopen jaren het werk voor de aanvraag van de energiesubsidie (EIA) volledig uit handen genomen en verzorgd voor bedrijven.

Energie-investeringsaftrek subsidie (EIA) voor led verlichting 2023

Echter geldt de EIA in 2023 niet meer voor led verlichting. Dit is overigens geen slecht nieuws maar juist het tegenovergestelde. De RVO stelt namelijk dat de technieken voor led verlichting inmiddels gangbaar zijn en dat de terugverdientijd dusdanig laag is dat een financiële steun van de overheid niet langer nodig is. De verhoging van de energieprijzen is hier de oorzaak van.

Oftewel; de investering in duurzame led verlichting is in 2023 dusdanig rendabel dat een bedrijf het financiële voordeel van een lage energierekening al snel opmerkt. Een extra subsidie is volgens de overheid dan ook niet nodig.

Bekijk de gehele energielijst 2023 op de site van de RVO.

Energiezuinige led verlichting

Het verduurzamen van het bedrijf en besparen op de hoge kosten zijn anno 2023 belangrijke doelstellingen voor vele bedrijven. Met de overstap van conventionele verlichting naar energiezuinige led verlichting kunt u beide doelstellingen realiseren. Led verlichting heeft een snelle terugverdientijd en een lange levensduur. Condarmatic heeft voor ieder vraagstuk passende verlichtingsproducten en werkt graag een passend en energiebesparend lichtplan uit. Hierbij voorzien wij u altijd van een berekening van de terugverdientijd. Zo ziet u heel overzichtelijk in welk tijdsbestek het bedrijf de duurzame investering in goede led verlichting terugverdient. Geloof ons, dit is sneller dan u wellicht denkt.

Benieuwd of led verlichting een interessante besparing voor u kan zijn?
Neem vrijblijvend contact met ons op. Condarmatic werkt graag een lichtplan, advies en berekening van de terugverdientijd voor u uit.