Led stalverlichting

Led stalverlichting

Condarmatic heeft voor Melkveehouderij Boons het advies, de led armaturen en de montage verzorgd voor de koeienstal, hooischuur en melkput.

Klant: Melkveehouderij Boons te Raamsdonk 

Sector: Agrifood 

Toegepaste producten en diensten:

  • Lumestra Tri-Proof Plus 1 fase led armaturen 60 Watt – 4000K

  • Lumestra Tri-proof IP69-IK10 High Resistance led armaturen – 40 Watt – 4000K

  • Led installatiemateriaal
  • Demonteren, scheiden en afvoeren van de oude conventionele armaturen
  • Monteren van de nieuwe led armaturen
  • Advies

Melkveehouderij Boons is een biologische melkveehouderij waar op biologische wijze landbouw en veeteelt wordt bedreven.
Deze melkveehouderij maakt bijvoorbeeld geen gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen bij de landbouw en krijgen de dieren meer ruimte.

In de koeienstal, hooischuur en in de melkput waar de koeien gemolken worden, hingen tl-armaturen die aan vervangen toe waren. Melkveehouderij Boons zocht een effectieve manier om hun huidige verlichting om te zetten naar kwalitatieve en energiezuinige led stalverlichting, waarbij een hogere lichtopbrengst gewenst was op de plaatsen waar gewerkt wordt.

Condarmatic heeft het advies, led armaturen,  installatiematerialen en de complete montage van de led verlichting voor de koeienstal, hooischuur en melkput verzorgt. Hierbij zijn bestaande tl-armaturen één op één vervangen voor energiezuinige led armaturen en op specifieke plaatsen extra led armaturen geplaatst. De melkput verdiende extra aandacht, doordat de werkverlichting in de put bestand moet zijn tegen koeienmest (ammoniak) en tegen een stootje moet kunnen. Hiervoor zijn de Lumestra Tri-Proof IP69-IK10 High Resistance led armaturen ingezet, welke beschikken over een polycarbonaat behuizing en RVS316 sluitdelen.

Door de installatie van deze led stalverlichting is grofweg het energieverbruik gehalveerd en de lichtopbrengst verdubbeld. Met als voorbeeld de melkput, met de oude tl-armaturen was er op de werkvloer circa 120 lux en na de montage van de nieuwe led armaturen is er een lichtopbrengst van ruim 300 lux gerealiseerd en voldoet daarmee aan de norm voor de betreffende werkzaamheden.

Een mooie bijdrage in de reductie van de CO2-uitstoot van deze prachtige biologische Melkveehouderij.

Toegepaste producten

Lumestra Tri-proof IP69-IK10 High Resistance

Lumestra Tri-proof plus IP65

LED Installatiemateriaal

Benieuwd wat Condarmatic kan betekenen voor uw stal of schuur?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!