led havenkraanverlichting

Led verlichting voor drijfkranen en kraanschepen

Condarmatic heeft voor Brussé en Zn. en zusterbedrijf Nieuwe Waterweg Silo advies en led armaturen voor de drijfkranen en kraanschepen verzorgd.

Klant: Brussé en Zn. B.V. – Nieuwe Waterweg Silo B.V. te Schiedam

Sector: Werktuigen & Objecten

Toegepaste producten en diensten:

  • Tetra-XS led armaturen – 300W – 480W – 5500K – RVS montagebeugel

  • Advies

Brussé en Zn. B.V. is gespecialiseerd in het overslaan van bulkgoederen op het water vanuit zeeschepen en coasters in binnenvaartschepen en vice versa. Met het zusterbedrijf Nieuwe Waterweg Silo B.V. verzorgen zij deze diensten aan de wal waarbij ook lichters en vrachtwagens gelost en beladen worden en waar opslagfaciliteiten zijn voor bulkgoederen.

De bedrijven beschikken over een vloot aan drijfkranen, duwboten en kraanschepen. Voor het waarborgen van een veilige en overzichtelijke werkomgeving rondom de overslagwerkzaamheden, was de directie op zoek naar led armaturen met een hoge lichtopbrengst en die onder alle omstandigheden functioneren. Conventionele verlichting was geen optie meer, doordat het ontwerp hiervan niet bestand was tegen de bewegingen en trillingen aan boord van de schepen, waardoor met (te veel) regelmaat de lampen in de armaturen vervangen moesten worden. Door de lastige positie in o.a. de gieken was dit elke keer een tijdrovende klus. De conventionele verlichting in de gieken van de kranen, dekverlichting en omgevingsverlichting van de vaartuigen diende vervangen te worden voor led verlichting.

Condarmatic heeft voor deze toepassing led armaturen van het type Tetra-XS met RVS montagebeugel en high strength coating geadviseerd en geleverd. Deze robuuste led armaturen hebben een hoge lichtopbrengst, zijn goed bestand tegen trillingen en zijn corrosiebestendig.

De eerste armaturen hangen al ruim 7 jaar op de eerste drijfkranen en functioneren nog volledig naar behoren. De bedrijven bestellen regelmatig nieuwe Tetra-XS armaturen wanneer een aantal conventionele lampen het hebben begeven. Op deze manier worden de vaartuigen geleidelijk aan voorzien van led armaturen. De Tetra-XS led armaturen onttrekken minder stroom van de generatoren en zorgen voor een aanzienlijke afname van de onderhoudstijd en onderhoudskosten t.o.v. van conventionele armaturen.

Toegepaste producten

Tetra-XS led kraanverlichting

Benieuwd wat Condarmatic kan betekenen voor uw kranen, vaartuigen of werktuigen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!