UV luchtdesinfectie led paneel

UV luchtdesinfectie led paneel

Met onze kennis van licht en verlichting zijn we aan de slag gegaan om een product te ontwikkelen waarmee we een positieve bijdrage kunnen leveren aan deze corona tijd. De wereld is, door het coronavirus, in korte tijd veranderd en hierop zal onze leefomgeving moeten worden aangepast. Voor Condarmatic heeft deze verandering geleid naar een nieuw product gebaseerd op onze vertrouwde led panelen. In dit artikel introduceren wij het C-19 UV luchtdesinfectie en luchtreiniging led paneel.

De aanleiding voor deze unit zijn de vele onderzoeken die hebben aangetoond dat bacteriën en virussen onder andere worden verspreid door de lucht. Volgens deze onderzoeken liften pathogenen mee op zwevende aerosolen en kunnen zodoende geruime tijd in de lucht aanwezig blijven. In gesloten ruimtes, waarin zich meerdere mensen bevinden, vormen deze zwevende pathogenen een bron van besmetting. De uitkomsten van deze onderzoeken en onze expertise in led verlichting hebben we gecombineerd voor de ontwikkeling van een nieuw product. Met het C-19 UV luchtdesinfectie led paneel hebben wij een product ontwikkeld waarmee de lucht wordt gereinigd en gedesinfecteerd. Hiervoor is gebruik gemaakt van reeds bestaande technieken die op innovatieve wijze zijn samengevoegd. Een 3 in 1 product met verlichting, luchtreiniging en luchtdesinfectering.

Het C-19 UV luchtdesinfectie led paneel werkt als volgt:

In het paneel zijn een aantal bestaande reiniging- en desinfecteringstechnieken samengevoegd in één unit. Via de ingebouwde ventilatoren wordt de lucht aangezogen en vervolgens in drie fases gereinigd.

1e fase – Filtering
Grove deeltjes worden uit de lucht gefilterd via een HEPA filter. Dit zijn stofdeeltjes en overige zwevende deeltjes die groter zijn dan 0,5 µm. (0.0005 mm). Bacteriën (0,2 – 0,3 µm) en virussen – zoals o.a. Covid-19 met ca. 0,125 µm – worden dóór dit filter heen gezogen zodat in het filter geen opeenhoping van bacteriën en virussen kan ontstaan.

2e fase – UV-C
Bacteriën en virussen komen in de destructie zone. In de destructie zone worden deze pathogene blootgesteld aan UV-C straling met een golflengte van 253,7 nanometer. Dit is een veelvuldig toegepaste en bewezen methode om bacteriën en virussen te elimineren.

3e fase – Fotokatalyse
Als extra bestrijding is fotokatalyse toegevoegd. Fotokatalyse is de reactie tussen Nano Titanium-Dioxide TiO2 en UV licht. Hierdoor ontstaat kortstondig de z.g. superoxide-ion O2. Een reactieve zuurstof component die de structuur van micro organisme aantast en ontbindt. Er vindt een afbraak plaats van de cellichamen en endotoxines.

Led en luchtdesinfectie in één paneel

Zoals gezegd is de C-19 hiernaast natuurlijk ook een led paneel met een lichtopbrengst van ca. 3600 lumen. De C-19 unit is geschikt voor industriële systeemplafonds zoals veel toegepast in o.a. scholen, kantoren en ziekenhuizen. De unit kan ook worden gemonteerd tegen harde plafonds. Conventionele TL armaturen kunnen zonder aanpassingen één op één worden vervangen door led panelen in combinatie met een C-19 lucht desinfectering unit. Uiteraard is deze unit zodanig geconstrueerd dat deze veilig kan worden ingeschakeld terwijl mensen in de ruimte aanwezig zijn. Daarnaast wordt de unit geleverd met een afstandsbediening waarmee de functies afzonderlijk kunnen worden ingeschakeld en geprogrammeerd.

Bevat uw systeemplafond nog conventionele TL armaturen? Vervang deze door kosten- en energiebesparende led verlichting. Bestaande TL armaturen kunnen bijvoorbeeld worden vervangen voor onze IP44 Galaxy LED Panelen of onze EIA led panelen. Met de combinatie van onze led panelen en de C-19 lucht desinfectering unit bieden we een sluitende oplossing voor kostenbesparing, verlichting én veiligheid.

Meer informatie

Als u overweegt om het C-19 luchtdesinfectie led paneel toe te passen, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. We menen dat we, met name door de gunstige prijsstelling, een licht- én luchtdesinfectie oplossing presenteren die voor iedereen toegankelijk is.
We voorzien u graag van gedetailleerde informatie en advies.

  • De C-19 luchtreiniging en luchtdesinfectie units worden in verschillende uitvoering geproduceerd.
    Medio september 2020 zijn de eerste units beschikbaar.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over dit product

UV Luchtreiniging en luchtdesinfectie led paneel

Wenst u graag advies en een offerte?
Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.