slimme led verlichting voor bedrijven

Slimme led verlichting voor bedrijven

Inmiddels komt de naam Philips Hue je vast niet meer onbekend voor. Er zijn in Nederland heel wat huishoudens die slimme verlichting hebben toegepast in het interieur. Uiteraard super fancy om met een app. vanaf de bank, alle lampen in je huis aan of uit te zetten of te dimmen naar de juiste sterkte. Maar, naast dat het er fancy uitziet is het natuurlijk een perfecte tool om energiebesparing naar een next level te tillen. Want uiteraard is deze ontwikkeling op het gebied van energiebesparing ook toepasbaar voor een bedrijf. Condarmatic biedt slimme led verlichting voor bedrijven zoals bijvoorbeeld voor kantoren, terreinen of voor bedrijfshallen.

Zigbee domotica

Hiervoor maakt Condarmatic gebruik van Zigbee domotica. Met toepassing van Condarmatic’s intelligente lichtsturing kan de hoogst haalbare energiebesparing worden behaald op verlichtingsniveau. In combinatie met bijvoorbeeld een SMART daglichtsensor wordt de lichtafgifte van de armaturen afgestemd op het aanwezige daglicht. Je bent er hierdoor van verzekerd dat de verlichting nooit meer energie verbruikt dan noodzakelijk is voor het goed verlichten van de werkomgeving.

Om dit domotica systeem voor led verlichting goed toe te lichten volgt hieronder een praktijk voorbeeld

Praktijk voorbeeld van de werking van slimme led verlichting voor bedrijven

s ’Ochtends vroeg wordt de led verlichting met de lichtschakelaar aangezet. Op dat moment gaat de verlichting automatisch op 75% branden omdat de daglichtsensoren een geringe hoeveelheid daglicht meten. In de middag, wanneer het daglichtniveau hoog is, gaan de armaturen op slechts 25% capaciteit branden. In het verloop van de middag wordt het buiten donkerder waardoor de verlichting intenser gaat branden. Dit om het gewenste lichtniveau in de werkomgeving te behouden. De verlichting brandt dan op 65% capaciteit. Wanneer het buiten volledig donker is gaan de armaturen op 100% capaciteit branden. Gedurende de dag heeft de verlichting zichzelf automatisch aangepast aan het aanwezige daglicht. Wanneer er wordt vergeten om de lichtschakelaar uit te zetten, zet het ingestelde tijdschema de verlichting automatisch uit om bijvoorbeeld 21.00 uur, en desgewenst ook weer aan om bijvoorbeeld 7.30 uur.

Oude tl armaturen vervangen voor led armaturen levert al een enorme energiebesparing op. Maar met slimme led verlichting voor bedrijven kun je nog meer besparen aangezien verlichting hierdoor dus nooit ‘meer’ energie verbruikt dan nodig. Daarnaast is er voor investeringen in slimme led verlichting, sinds 2021, de EIA subsidie beschikbaar. Ben jij benieuwd naar de nieuwe lijst voor de energie-investeringsaftrek? Lees dan dit artikel uit onze kennisbank.

Benieuwd wat Condamatic voor u op het gebied van slimme led verlichting kan betekenen?
Neem contact met ons op. Condarmatic werkt graag een lichtplan en advies voor u uit.