Zonnepanelen

Scholen kunnen besparen op zonnepanelen

Scholen kunnen aanzienlijk besparen op zonnepanelen door vooraf hun energieverbruik te reduceren.
Het opwekken van energie door middel van zonnepanelen is een schitterende techniek. De zon is gratis en een onuitputtelijke energiebron. Daarnaast is het natuurlijk, net als led, ook nog eens duurzaam en zelfvoorzienend. In Nederland zie je steeds meer zonnepanelen. Een erg goede investering in combinatie met led verlichting.

Met name voor scholen is het energieverbruik van de verlichting een permanente en aanzienlijke kostenpost. Door de combinatie van led en zonnepanelen kunnen deze kosten aanzienlijk worden gereduceerd. In dit artikel en in het bijbehorende PDF bestand leggen wij graag uit hoe onder andere scholen kunnen besparen op zonnepanelen.

Het probleem voor veel scholen en bedrijven zijn de investeringskosten en de bijbehorende terugverdientijd. Leveranciers van zonnepanelen leveren uiteraard het liefst zoveel mogelijk panelen. De hoeveelheid panelen wordt door deze leveranciers berekend aan de hand van de huidige energiebehoefte. Zonde! Laten we eerst even logisch rekenen.

50% besparing

Ben je van plan om aan zonnepanelen te beginnen? Dan is het van belang om eerst de energiebehoefte te reduceren. Condarmatic biedt de mogelijkheid deze energiebehoefte te halveren door de installatie van een hoog-rendement led. Deze kosten worden betaald vanuit de opbrengsten uit de besparing en is hiermee dus kosteloos. Uw investering in zonnepanelen wordt hiermee dus ook gehalveerd.

Door deze aanpak verbruikt u aanzienlijk minder energie en heeft u tenminste 50% minder zonnepanelen nodig waardoor de investering in zonnepanelen ook daalt met 50%. Een betere win-win situatie is er bijna niet. Onder aan de streep is uw investering met alle besparingen € 0,- Het energieverbruik van de verlichting blijft natuurlijk een permanente kostenpost maar op de lange termijn zal deze aanzienlijk lager zijn.

Advies van Condarmatic

Bent u benieuwd hoe uw scholen kunnen besparen op zonnepanelen in combinatie met led verlichting? Condarmatic helpt u graag met de berekening van deze besparing en geeft hierin graag een eerlijk en transparant advies.

Wilt u graag wat extra informatie?
Download dan onze PDF informatie brochure.