ATEX led armaturen

ATEX led armaturen

ATEX verlichting is explosieveilige verlichting. Het is een afkorting voor ATmosphères EXplosibles. In explosiegevoelige omgevingen kan kortsluiting van elektriciteit een enorm gevaarlijke combinatie zijn. Verlichtingsarmaturen die het label ATEX dragen zijn zo ontworpen dat eventuele kortsluiting van de lamp geen contact kan maken met de omgeving. Het armatuur is waterdicht en verpakt in explosieveilig materiaal. Hierdoor zijn ze enorm geschikt zijn voor de industriële gebouwen zoals chemische-, gas- en oliefabrieken, energiecentrales, laboratoria en andere gebouwen met zware en mechanische engineering.

In het standaard assortiment in de sector petrochemie biedt Condarmatic drie verschillende types ATEX led verlichting aan, namelijk:

Condarmatic beschikt, naast de ATEX led verlichting die hierboven zijn genoemd, over een breed assortiment aan explosiegevoelige ATEX led armaturen voor nagenoeg alle toepassingen. Neem hiervoor contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Hierin denken wij graag met u mee en zullen wij u graag adviseren.

ATEX led armaturen voor Marine en Offshore

Condarmatic biedt een speciale aanpassing om de ATEX led verlichting zodanig aan te passen dat ze perfect geschikt zijn voor de “zoute” marine & offshore omgeving. Hierbij worden de bevestigingsdelen, waaronder montagebeugels, uitgevoerd in roestvrijstaal Ansi 316L / 1.4404. Het gehele armatuur wordt voorzien van een zeewater bestendige high strength Dupont coating en de boutverbindingen worden behandeld met een keramische corrosie werende coating. Hierdoor gaan niet alleen de led’s lang mee maar het gehele armatuur, ook in de zoute, maritieme omgeving.

Voor de sector Marine & Offshore heeft Condarmatic, naast ATEX led verlichting, een heel breed assortiment aan led verlichting voor vrachtschepen, werkboten, passagiersschepen, offshore installaties en bedrijven die actief zijn in de productie hiervan zoals scheepswerven. Denk hierbij ook aan navigatieverlichting en zoeklichten inclusief unit.

Europese richtlijnen binnen ATEX verlichting

Binnen de ATEX wordt verwezen naar de twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Dit is de ATEX-richtlijn 2014/34/EU welke bekend is onder de naam ATEX 114 en ATEX-richtlijn 1999/92/EG bekend onder de naam ATEX 153. Condarmatic biedt uitsluitend gecertifieerde explosieveilige armaturen aan welke zijn voorzien van het Ex symbool. Dit is een certificering die onderdeel is van de 94/9/EG richtlijn. In Nederland is deze richtlijn opgenomen in het Warenwetbesluit Explosieveilig materieel.

Benieuwd wat Condarmatic op het gebied van ATEX led armaturen voor u kan betekenen?
Neem contact met ons op. Condarmatic werkt graag een lichtplan en advies voor u uit.